marți, 11 august 2009

Troti a lui Stefi

Stefi-si adora trotineta.
Din prima zi, prima trotineta a lui Stefi a trebuit sa fie tratata ca un nou membru al familiei, ba chiar si-a castigat rapid statutul de membru de onoare. Nu avem voie sa o clintim din " parcarea ei", nu care cumva sa laudam sau sa ne placa orice altceva mai mult, caci reactia este imediata : "Dar Troti a mea?".
Trebuie spalata zilnic- prima oara i s-a facut toaleta cu servetele Pampers umede, un pachet intreg pentru rotile trotinetei- "Nu-i un sacrificiu prea mare, mami, doar trebuie sa-i placa la noi in casa.", ba chiar cedaram primele nopti si am lasat-o sa "innopteze" langa patul Stefaniei- "Sa stie ca eu sunt stapana ei, pentru ca numai eu am grija de ea".

Nimeni si nimic nu i-a luat locul trotinetei.
Topaitul aritmic de la inceput, de calut schiop, a fost inlocuit rapid cu fente " faine" si frane " smechere".
Zilnic mergem in parc. Luam mancarea pentru porumbei, creta colorata si trotineta. Stefi adora porumbeii pe care-i hraneste constant si mamicile care-si plimba copiii si cu care nu se sfieste sa intre in vorba " ca un om mare".
Printre prietenii din parc este si Bobby, catelusul pekinez al unei doamne, cunostinta veche cu care Stefi are o intelegere si anume aceea de a o lasa sa-l plimbe singura pe Bobby.
" Copilaria este singurul paradis pierdut." spunea Einstein.
Fara a umbla prea mult la sentimente, stiu ca nu trebuie sa ma gandesc la Einstein ca sa-mi dau seama ca timpul zboara nedrept de repede cateodata.
Sfarsitul zilei si intrarea in casa are cam acelasi refren. Eu mi-l aduc aminte pe al meu:
"-Irina, hai in casa!
-Mai stau putiiiin, te roog, mama!"
La Stefi rugamintea vine in alta tonalitate:
"- Inc-o tura cu trotineta, te rog, mami!"

2 comentarii:

  1. servus...
    superb... să nu uităm să privim copilăria. nu cred că există bucurie mai mare şi atît de uşor trecătoare... frumoasă lumea ta aici.
    cele bune

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Flavius!
    De la trotineta asta cred ca mi se trage.

    RăspundețiȘtergere